skip to Main Content

De Moving Gallery

De Moving Gallery dankt haar naam aan de – dreigende – noodzaak al te moeten verhuizen voor er goed en wel begonnen was. Daarmee werd meteen het concept geboren.

De Moving Gallery biedt kunstenaarstalent een podium, met steeds ook aandacht voor jonge kunstenaars. We maken daarvoor gebruik van leegstaande ruimtes, die tijdelijk ter beschikking worden gesteld en waar de exposerende kunstenaars zoveel mogelijk zelf aanwezig zijn.

Het woord ‘moving’ staat ook voor ons programma; we willen werk tonen dat de bezoeker daadwerkelijk ‘raakt’. Exposities zijn steeds kortdurend en tijdens de elke opening gaat een speciale gast in gesprek met de kunstenaar.

Arnoud van Mosselveld 

Van meester in de rechten naar meester-schilder. Na een carrière bij de Kamer van Koophandel, maakt Arnoud in 2013 de verrassende ommezwaai naar het kunstenaarschap, iets wat éigenlijk altijd al moest.

Als beeldend kunstenaar legt hij accent op het menselijk gezicht, zowel in zijn portretten als in zijn vrij werk. Zijn bestuurlijke ervaring gebruikt hij nog, onder meer voor stichting Art Utrecht (platform voor alle beeldende kunstinstellingen in Utrecht) en stichting De Pastoe Fabriek (uitdragen van de waarden van Modernisme en Social Design) en .

Arnoud kreeg in 2018 tijdelijk een mooie ruimte ter beschikking naast zijn atelier in Utrecht. Samen met Marcel Lebon werd besloten die ruimte te gebruiken als galerie: de Moving Gallery was geboren.

Marcel Lebon

Al jong kocht Marcel Lebon zijn eerste kunstwerk en bezocht hij zoveel mogelijk exposities in zijn geboortestad Amsterdam. Zijn carrière in het internationale bedrijfsleven bracht hem naar talloze metropolen in de wereld waar hij in zijn spaarzame vrije tijd ook in de ‘kunst scene’ dook.

Terug in zijn geboortestad besloot hij het roer om te gooien en startte hij zijn studie Kunstgeschiedenis aan de UVA. Daarnaast is hij commissaris voor een aantal bedrijven en Green Peace en is hij net als Arnoud bestuurslid van de Stichting de Pastoe Fabriek. En dan is er de Moving Gallery. Een podium kunnen bieden voor echt talentvolle kunstenaars en gewoon heel goed werk tonen, dat is de reden waarom Marcel zo enthousiast is over dit project.

Back To Top