skip to Main Content

Moving Gallery presenteert …

Gathered Self

Deze expositie is van 27 augustus t/m 26 september steeds geopend van vrijdag tot en met zondag, van 12:00 tot 17:30 uur en er hoeft niet te worden gereserveerd. Wèl zijn er bepaalde activiteiten waarvoor een reservering nodig is: zie hieronder de agenda. Wil je een van de bijzondere programma-onderdelen bijwonen, maak dan gebruik van onderstaande links om je aan te melden. Heb je vragen? Bel 06-46117990.

Agenda

Vrijdag 17 sept. 11:00 -11:30 | Gathered Tours:

Privé rondleiding met met curator Alyxandra Westwood en galeriehouder Arnoud van Mosselveld.
Meld je
hier aan.

Woensdag 22 sept. 16:00 – 18:00Gathered Workshop:

Wat zeggen objecten over jou? Meld je hier aan.

Zaterdag 25 sept 16:00 – 18:00 |
Gathered Music. Spoken word, rap en singer songwriter. Met artiesten Summer San, Donnie RD, Mandy en Tom Strik.

Summer San is singer-songwriter en geboren in Australië, maar woont nu in Amsterdam. Haar muziek bevat elementen van verschillende genres waaronder elektronisch, experimentele pop, neo soul en alternatieve R&B.
Tom Strik is spoken word artiest, schrijver en muzikant. Bij optredens van Tom kun je een hoop eerlijkheid verwachten. Zijn performances en teksten zijn theatraal en verhalend  met genoeg ruimte voor humor. Tom werkte al vaak samen met andere artiesten, wat resulteerde in  singles en muzikale variaties.
Mandy is 16 jaar oud en sinds haar 13e bezig met muziek. In die periode heeft ze twee nummers uitgebracht: Beloofd en Life Goes On. In muziek kan zij haar gevoelens tot uiting brengen. Mandy maakt hiphop, maar wil graag steeds meer verschillende soorten muziek gaan maken.
Donnie RD is een Utrechtse muzikant. Op de middelbare school begon hij met schrijven van muziek om zich te kunnen uiten. Inspiratie haalt hij van de straat, het uitgaan en zijn liefdesleven. Zelf omschrijft hij zijn muziek als wavey. In zijn nummers komen invloeden uit R&B, trap, grill, afro en dancehall samen.

Meld je hier aan.

Zondag 26 september 16:00 – 17:00
Gathered Talks. Wat zegt jouw kleding over wie je bent? In gesprek met Ninke Bloemberg, Yasmina Ajbilou en Roberto Luis Martins

Ninke Bloemberg: Mode Conservator bij het Centraal Museum Utrecht, dat een omvangrijke modecollectie heeft. Zij heeft net de laatste hand gelegd aan de grote expositie “Maison Amsterdam” in De Nieuwe Kerk aldaar (co-productie met Museum Amsterdam) vanaf 18 september. Eerder dit jaar maakte Ninke met mode-activiste Janice Deul in het Centraal Museum de tentoonstelling Voices of Fashion – Black Couture, Beauty and Styles, een viering van zwarte ontwerpers in de mode, met kritische blik naar de ‘blind spots’ in de huidige collectie van het museum.

Roberto Luis Martins freelance curator, onderzoeker en schrijver. Met mode als uitgangspunt richt hij zich op thema’s als identiteit en dekolonisatie. Hij organiseert tentoonstellingen voor musea als Museum Arnhem, en schrijft publicaties over mode voor o.a. ModeMuze. Zijn werk kan schuren, omdat Roberto beladen onderwerpen niet schuwt. Zo komt het gesprek op gang en kan er verbinding ontstaan.

Yasmina Ajbilou is kleding-designer, docent aan de HKU en eigenaar van het kledinglabel House of Useless.Volgend jaar heeft ze een solotentoonstelling in het Centraal Museum. In het werk dat ze toont in de expositie Gathered Self verkent ze de relatie tussen opgroeien in Nederland en haar Marokkaanse achtergrond, en hoe dit haar ervaring en werk als ontwerper heeft gevormd.

Meld je hier aan.

Back To Top