skip to Main Content

Vanaf 13 september

It’s a Jungle! 

Zeven kunstenaars hebben zich laten inspireren door de wildernis in de stad en creëren een letterlijke urban jungle in onze galerie, naar een idee van Jolanda Schouten, en verder met Melanie Bosboom, Reinier Lagendijk, Shirley Welten, Solar Infusion, Wild Ei en Anke Roder. Multimediale expositie.

De expositie loopt tot en met 4 oktober 2020, op de zaterdag en de zondagen, steeds van 12:00 – 17:00 uur en tussendoor op afspraak.

Affiche It’s a Jungle
13 sept. – 4 okt

Geweest:

BETONGOLD : de stadslandschappen van Frans van Tartwijk 

De schilderijen van Frans van Tartwijk (1963; woon/werk Amsterdam) in deze expositie tonen vooral stadslandschappen. Je kijkt naar steden die je denkt te herkennen. Ze imponeren door hun groteske gebouwen. Dat alles surrealistisch is zie je pas op het tweede gezicht. Dat komt doordat wat je ziet éigenlijk ook niet ònmogelijk is. De sfeer van lokkende stedentrips in de magazines van vliegmaatschappijen in de rugleuning voor je. Inclusief enige bewustzijnsvernauwing vanwege het slaaptekort. Het lijkt tegelijk ergens en nergens op.

Tevens is in deze expositie nieuw werk te zien van Salomé Roodenburg (1994), met wie we onze allereerste expositie hadden in 2018.

In verband met Corona zonder officiële opening van vrijdag 12 juni en daarna gedurende 3 zaterdagen en zondagen van 12:00 tot 17:00 uur. In het eerste maakt de openstelling onderdeel uit van de Art Walk van de Utrechtse galeries.

Voorzijde flyer solo Frans van Tartwijk (juni 2020)

Geweest

Max Kisman: “Das tragische Schicksal des Heldentums”

Solo-expositie van deze internationaal gekende Nederlandse top-ontwerper en illustrator Max Kisman met Indonesische roots. Speciaal voor de Moving Gallery maakte Max een zeer bijzondere installatie-expositie, die gaat over de tragiek van de ongekozen vrijblijvendheid.

Opening zaterdag 18 januari door een andere grootheid uit de wereld van grafisch design en illustratie: Joost Swarte.
Openstelling : 18 & 19 januari, 24, 25 en 26 januari en 31 januari en 1 & 2 februari.
Ook op vrijdagavond 24 januari (18:00-21:00 uur) geopend in verband met de Art walk!

Affiche “Max Kisman : Das Tragische Schicksal des Heldentums”

New Waves : Herfstexpositie

Nieuw en verrassend werk van Nieuwe kunstenaars (althans voor Utrecht):

Melle de Boer, Janneke Berendsen, Suzanna van Oers, Floor Milou Smit, Akycha Tegelaar

UItnodiging & Flyer Expositie New Waves, najaar 2019

 

Works on Paper : Zomerexpositie

Vóór het begin van de zomervakantie brengen we een expositie van werken op papier van 10 kunstenaars:

Jasper Hagenaar, Max Kisman, Noor van der Brugge, Leo van Veldhoven, Raymond Boekelder, Sabine Liedtke, Kevin Nieuwenhuis, Astrid Oudheusden, Salomé Roodenburg, Roland Sohier en Arnoud van Mosselveld.

Moving Gallery, Utrecht
za/zo 6 en 7 juli en za/zo 13 en 14 juli 2019 van 12:00 tot 17:00 uur

Flyer zomerexpositie Works on Paper (juli 2019)

Elma Čavčić
Moving Gallery, Utrecht
31.03.2019 – 14.04.2019

De tweede expositie van de Moving Gallery draaide om Elma Čavčić. Zij studeerde in 2017 af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. In haar afstudeerwerk verbeeldde ze op een kleurrijke en symbolische manier de verhalen van haar moeder over de vluchtperiode uit Bosnië begin jaren negentig. In haar huidige werk speelt ze met de fascinatie voor macht, pracht en praal. Zij voegt de ironie en symboliek samen waardoor feestelijke en tegelijkertijd onheilspellende schilderijen en keramisch werk ontstaan.

Elma Cavcic : Flyer voor Elma’s solo expositie

Salomé Roodenburg

De in 2018 afgestudeerde kunstenares Salomé Roodenburg (1994) opende met een expositie van eindexamenwerk en nieuw werk dat zij in de zomer van 2018 heeft gemaakt. Salomé studeerde in 2018 af aan de Gerrit Rietveld Academy in Amsterdam, bij de afdeling Beeld & Taal. Op deze tweeledige opleiding ontwikkelde zij beeldend werk, bestaande uit schilderijen, tekeningen en soms sculpturen, èn een dichtbundel.

Omdat Salomé beeldend werkt met zowel beeld àls taal, zoekt zij ook manieren om deze kunstuitingsvormen te laten samenvallen in, bijvoorbeeld, een tentoonstelling. Niet op een letterlijke of illustratieve manier, maar op een associatieve manier, waarbij ze wel probeert tekst en beeld op hetzelfde vlak te laten afspelen, in plaats van op bladzijdes en muren.

Salomé wil bereiken dat de toeschouwer tijdens het bekijken van het werk het gevoel heeft dat er een proces gaande is; dat men niet naar een eindpunt kijkt, maar naar een levend werk: een eigen wereld die voor de toeschouwer even intrigerend als toegankelijk is.

Voorzijde uitnodigingskaart solo Salomé Roodenburg okt/nov 2018

Back To Top